Friday, June 3, 2011

WalkWalkFindEat: USA, May 10 -May 25, 2011 (Day 4)

on the 4th day, we all pergi Buffalo di mana terletaknya Niagara Falls.  Accomodation has been made & confirmed 'thru internet (all bookings were made online sepanjang trip ni).  Perjalanan ke Buffalo juga mengambil masa lebih kurang 4-5 hours mcm tu...Ada satu masa kt highway tu, kabus tebal sekali.  Kereta terpaksa pasang lampu utk keselamatan...setelah beberapa lama we all berjaya melepasi kabus tebal tersebut cuaca pun sedikit demi sedikit kembali cerah....

from State College



tgk tu, dh mula gelap...nk berkabus

kabus dh mula menyelubungi

rasa mcm dlm filem horror/seram pulak...

lampu kenderaan dipasang


mula cerah kembali


highway yg melalui kawasan hutan




























We all sempat singgah kt University of Buffalo Book Store, mcm biasalah, BIL Zul nk beli banner university Buffalo yg 3 segi (apa nama benda tu ek??...) dia mmg kumpul benda tu dr university2 kt US ni.  EMB & I amik kesempatan la beli t-shirt kt sini...saja buat kenangan..bukan beli yg mahal pun.  Beli yg kedai tu buat clearance...hahaha...murah sket kan..Cuaca kt sini mmg asyik hujan je, tapi x lebat pun...drizzling gitu je...

Dh settle kt Univ. Buffalo baru we all check in kt Knights Inn.  Inn ni teruk sikitlah compare dgn Imperial Motor back in State College.  But nk buat mcmana kan, the night before EMB & BIL Zul try cari inn sekitar sini...tapi dh fully booked, yg ini je yg still available.  Oklah dr xde kan...lagipun we all just nk mandi, solat & tido je.....mmg pun kejap je we all stay kt sini....just one night only!


bilik kt Knights Inn



depan Knights Inn



kabus still ada lagi...

Niagara Falls dh dekat ni...




dh sampai....cantik kan...!!?


video


sampai2 terus cari tempat makan...yg ni halal






lps beli food, terus masuk kt welcome center dia, pekena...kt luar x boleh nk lepak ler...sejuk!!



my huggable EMB.  I love to give him a BIG hug!!


childhood dream....I really wanted to see those real tulips right in front of my eyes...thank you Allah for giving me this chance!






 Niagara Falls terletak kt Niagara River, North America bersempadan dgn Canada.  Menurut MIL, Canadian Side lebih happening dr American side...dulu2 masa beliau dtg sini, cross ke seberang...ada mcm2 lagi kt sana...Hajat di hati mmg I nk naik boat Maid of the Mist tu.....but...EMB kata, dlm cuaca yg mcm ni (hujan + berkabus) tentu x enjoy, nk tgk pemandangan pun x nampak....so I terpaksa akur....lagipun cuaca kt sini mmg sejuk sungguh...menggigil kaki I (dh mmg jenis x tahan sejuk punnnn...).  EMB kata kalau ckp keluar asap tu mmg sejuk lah...& I pun try la hembus2 ikut mulut, mmg keluar asap!!

Maid of the Mist...kalau dtg sini x naik boat ni kira RUGI la...

pemandangan seberang....belah Canada














my fav photo!
beli Hard Rock t-shirt semestinya!
we all dinner kt sini that night...kedai Iraqi



yg paling I suka "hummus" cicah flat bread, xde pulak gambar hummus ni nk tunjuk...

perjalanan menuju ke Pittsburgh
 




..............to be continued......

2 comments:

  1. isshh,terpesona wani tgk view2 kat sana..bertuah k ruby dpt jejak kaki sana..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah....syukur pada Allah krn beri peluang utk k ruby jejak kaki kt sana...

    ReplyDelete