Wednesday, June 1, 2011

WalkWalkFindEat: USA, May 10 -May 25, 2011 (Day 2)

Today BIL Zul nk bawak we all pegi shopping kt Philadelphia Premium Outlet.  Hari kedua dh pegi shopping tuu....BIL Zul ckp, ada org lagi dahsyat, turun2 je kt JFK dorg terus pegi outlet shopping.  Ada satu outlet kt New York, outlet yg paling besar lah kiranya...

EMB & I siap awal la pulaknya, so, sementara tunggu tu, we all jln2 sekitar Inn (Imperial Motor Inn).  Matahari sgt bright pagi2 ni, tapi the wind still chillin'...State College ni dh jadi sebahagian dari Penn-State University (PSU).  A small town...yg mcm2 ada...persekitaran yg bersih & cantik.  Menurut BIL Zul, kt sini adalah tempat kedua yg paling selamat kt US ni...jadi x risau sgt kan kita nk jln2....

Nissan Altima yg akan bawak we all jln2 nnti

inilah Imperial Motor Inn



perasan sekejap....

Kt bwh ni gambar2 sepanjang perjalanan ke Philadelphia yg mengambil masa 4 hours jugak kot....I x hengat sbb sepanjang jln asyik tido je....ntahlah...ngantuk sgt rasa...







School bus














nuclear reactor/power station???
Ok, now we all dh sampai kt Philadelphia Premium Outlet.....di sini terdapat pelbagai barangan berjenama terkenal dgn harga yg murah & berpatutan.




We all makan kt sini, amik jenis seafood la kan...Beli makanan kt Nathan's pastu mkn sambil study map outlet mana yg we all nk terjah dulu....



Coach outlet.....murah...rambang mata

rest kejap lps shop kt coach...

apa tengok2..??




& juga mengangkut corelle & corningware...


Memang satu hari pun x cukup rasanya bila dtg outlet ni....byk sgt kedai2 yg menawarkan harga yg murah, sale sana sini.....dhlah sale, on top of that boleh dpt diskaun lagi...mcm coach outlet.  Letih jugak tawaf outlet ni...kaki pun terasa sakitnya.


We all bertolak pulang ke State College pun bila kedai2 semua dh nk tutup (kedai tutup pukul 9.00pm ok!).  Masalah bila mlm2 ni nk cari tempat mkn susah...x byk restoran yg bukak mlm2 begini.  So, BIL Zul bwk we all mkn kt IHOP - sebuah restoran pancake.....sedap jugak.  Tapi mintak menu yg vege ajela....no meat....Waitress pun sporting giller...mmg layanan 5 star punyalah!  Sbb service dia yg bagus tu, we all bagi dia extra tips (kt US mmg kena bagi tip, 10% dr harga yg kita kena bayar).

video




hot chocolate IHOP



Inilah dia "catch of the day" kt outlet tadi.....



............to be continued........ 

4 comments:

  1. hooooo hooooo... bagus2... cukup bag ke tu..?? suka itu corning..

    ReplyDelete
  2. waaaaaaaaaaa....x cukup!!! 1 for my mak...1 for my sister, 1 for my sister in law....corning murah sgt kt sini....

    ReplyDelete
  3. banyak memborong nmpak..hehe
    cantik la view msa otw tu..

    ReplyDelete
  4. kt sini je byk memborong...kt M'sia x akan punya, sbb harga sgt2lah mahal...mmg cantik wanie view...tu yg k ruby tepek byk2 gambar view sepanjang otw tu...takut nnti adi delete gambar2 ni (lagipun gambar2 ni sebenarnya gambar dia testing2 camera je...)

    ReplyDelete