Thursday, June 30, 2011

Mail Ikan Bakar - Tanjung Lumpur, Ktn

So far, I x pernah try mkn lagi kt Mail Ikan Bakar ni.  Pada mulanya we all nk mkn kt Ana Ikan Bakar Petai...kt sini mmg boleh gelenti sedap lah.  Tapi mungkin we all pergi sana awal sgt agaknya, ikan2, segala seafood semua belum keluar lagi kt tempat nk pilih tu.  So, EMB malas nk tunggu we all blah la dr situ cari tempat lain.  Lagipun perut dh menggelegak dh masing2 kelaparan (maklum ler...tahan perut dr kerteh lagi semata2 nk mkn kt tanjung lumpur ni....).

Kedai Mail ni senang je nk cari, dr tepi jln dh nampak dh kedai dia.   So, we all singgah yg mana paling dekat lah.  Nk dijadikan cerita, kt Mail ni ada pulak jual lobster....x pelah...x dpt mkn Red Lobster kt US, dpt jugak merasa mkn kt sini (see, Allah is kind!)....alhamdulillah...

Saiz lobster tu biasa2 je, mulanya nk la amik dlm 3 ekor mcm tu...sekali dtg pakcik tu, boss kedai agaknya...dia keluarkan sekor lobster yg besor....katanya baru je naik dr laut tu...mmg nampak fresh sgt lobster tu.  So, I apalagi suruh dia timbang lah dulu lobster tu nk budget cukup x cash in hand ni...karang x dpt nk bayar kan, susah!!!  Setelah ditimbang, lobster besar tu berharga RM70.00 sekor, lobster kecik dlm RM40.00 utk 3 ekor.  We amik yg besor...ok la...within our budget...

Nasi goreng mmg dorang x buat ye kt sini...tapi ada nasi lemak...I tgk ramai yg mkn nasi lemak  or white rice je....


dh x nampak rupa lobster dh bila kena bakorrr....

chilli crab - everybody loves it!

mintak ampun, mintak maaf...jgn order ni kt kedai ni ye...kerapu 3 rasa...x boleh nk satisfied our tastebuds ni...rasa dia biasa2 je....

menu wajib (sbb ada sorang hantu sotong, sophie!) - sotong goreng tepung...bolehlah...tapi yg kt Ana Ikan Bakar Petai lagi sedap lah!




12 comments:

  1. dah bertahon tak pi tg lumpur... tp ikan bakar sana memang mantap..!!!

    ReplyDelete
  2. haah...mmg mantap! pergi mkn kt ana ikan bakar petai taw...

    ReplyDelete
  3. hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
    i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

    ReplyDelete
  4. Hi Andrick, will do....thank for following my blog!

    ReplyDelete
  5. ceh ! baru aku tahu kerja sebenar mailLambung (Jozan) tu.. jual ikan bako rupanya.. hihihi

    ReplyDelete
  6. a.samad jaafar: mungkin mailLambung x menang maharajalawak kot...tu yg jual ikan bako je skrg ni...heeeee....

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Yong Dragon, ni Tanjung Lumpur Pahang ka? Akak kalau nak puas makan beli yg fresh kat rumoh, masak sendiri...sehingga menjilat jari, tak malu sebab makan sorang.

    ReplyDelete
  8. w'salam...aah...ni Tanjung Lumpur Pahang....masak sendiri lah paling puas...tapi nya....I amatlah x reti nk siang lobster or crab tu...ada satu tahun tu, I masak curry crab...ended up crab tu bau kuat sgt....I x buang "jacket" crab tu rupa2nya....hadoiii....

    ReplyDelete
  9. Mail Ikan bakar pada saya better than Ana .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mail ni service dia ok sikit dr Ana. kalau pergi mkn kt Ana, biasanya I pergi awal2...itupun semata2 nk makan ikan bakar petai dgn sotong goreng tepung. bila orang dah start ramai service Ana mula out!

      Delete
  10. hai...cantik sangat blog ni.kami pun pernah gi mkn kat mail ikan bakar tu.dine follow here

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan Juhaida: blog ni simple je...hehe..terima kasih! mail ikan bakar ni senang nk cari nampak dr tepi jalan kan...

      Delete