Wednesday, March 28, 2012

Turkish Restaurant, Diwaniyat Bukhari, Al-Arab Restaurant

Restoran ni we all kunjungi stlh mendapati restoran kebab kegemaran I masih belum dibuka (still under renovation works).  Alahai bilalah ko nk bukak wahai Turkiye Kebab??  Ok lah, pusing2 bandar Al-Khor nampak restoran ni.  Bolehlah try kan...psst...waiters kt sini hensem2 taw (org Turki), disamping menjamu selera, kita juga boleh menjamu mata...opps!!  ehe...kalau kt Turkiye Kebab tu, waiters terdiri drpd pekerja India & tukang masak terdiri drpd org2 Turki yg agak veteran...tapi kebab dorang mmg sedap you! 


bilik makan bersila juga disediakan di tingkat atas.  tv tu, sedang menayangkan rancangan dr Turki...x paham satu apa pun dia ckp

kosong je time ni....I suka, boleh mkn dgn penuh ketenangan


shish kebab

satu hidangan ni boleh mkn 2 org & 3 org pun boleh termasuk kanak2 sorang, kenyang!

8 comments:

  1. yong kita (kak Hajjah Halima) kat istanbul sana mesti senyum2 baca n3 ni...part cakap yob2 turki tu encem2 semua...hihi

    akak suka pizza turki dan baklava

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Yong Kasih,

      Ha ha ha tapi pastu dia kata waiter2 nya India dan Bangla hu hu hu!

      Yong Ruby,
      memang arr deme punya portion ni semua buleh kita makan 2-3 orang, deme makan sorang!

      Delete
    2. Salam Yong Ruby,

      Ehhh kat restoren atas ni waiters dia Turki ke? Ngape tak boh gambor? Bila akak buat endorsement ke...

      Delete
    3. k kasihredha, mmg dorang encem pun...ada yg rambut blonde taw (rasanya blonde asli ni, bukan dye)

      K Halima, waalaikumussalam....restoran dlm gambar ni waiters org Turki tapi yg restoran lagi satu tu, waiters dia India...hahaha...I segan betul nk amik gambar dorang...sbb tu xde gambarnya...

      Delete
  2. hehe,,pakej sekali nie leh jamu perut & mata sekali...
    auwww..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..theraphy perut & theraphy mata...

      Delete
  3. waaahhh... best ni.. lama nya tak makan makanan timur tengah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulan: nk ajak you togeder-geder pun jauh pulak....adoi...

      Delete