Monday, April 1, 2013

Donut Gebusssssssss

Orang kata gagal sekali bukan bermakna gagal selamanya...betul tak...;)

I mendonut lagi utk kali ke-2.  Alhamdulillah kali ni jadik!  Gebu & sedap sekali.  Baru lah x segan nk beri pada nebor ahaks...

I guna acuan donut yg I beli kt Daiso, so saiznya mmg sama lah semua.  Masa first time buat donut, mmg agak frust jugak lah sbb x jadi cantik serta x gebu (tgk sini).  This time I guna recipe dr Azie Kitchen.




Thanks to rakan2 blogger yg bagi semangat kt I utk terus mencuba!

10 comments:

  1. nampak sedap...teringin nak cuba buat juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. kniedaz: sedap, nk buat pun x susah sbb guna acuan donut!

      Delete
  2. clap5X...tahniah. Dah memang gebu sgt tu!
    berusaha tangga kejayaan. Tak lama lagi, you pun akan jadi mcm I, pejam mata boleh buat roti, hikhikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. k LG: tq...amin amin...nak sgt jadi mcm you k LG, pejam mata boleh buat roti ;)

      Delete
  3. Replies
    1. cik chinta: terma kasih...terima kasih...

      Delete
  4. kudos to u...!!! i x berani nak menguli lagi.. nak beli mesin pon tak terpanggil lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulan: tq!! I lebih puas uli pakai tangan..kalau selalu buat boleh "katang" lengan I ni..hihi..

      Delete
  5. Tahniah2 ..i mmg tumpang hepi dgn kejayaan u...heheh .mmg gebu gitu lps nie boleh buat donut banyak2 takyah dah beli2 lagi..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ummuaidan: tq...tq...mmg x payah beli dah lepas ni. buat sendiri je kan :)

      Delete