Wednesday, October 30, 2013

Inverness - John O'Groats - Aberdeen 151013

Hari yg paling mencabar dlm trip kali ini...namun, pemandangan di sepanjang perjalanan berbaloi2.  Cuaca dah mula mendung...hujan pun turun rintik2 manja...



di tepi Loch Ness, tak nampak tasik - berkabus!


hotel yg we all duduk di tepi River Ness - Premier Inn


gambar fav I, beautiful River Ness




Dalam perjalanan ke John O'Groats nak pergi tgk Last House.  Mmg jauh sebenarnya John O'Groats ni, nun di hujung bumi Scotland.  EMB pun "paksarela" masukkan tempat ni dlm itenerary we all demi memenuhi hasrat I yg satu ini.















berhenti beli jajan2 & roti utk kekanak yg kelaparan



sejuk2 pun nk mkn eskrem!






castle yg ditinggalkan


Tiba di John O'Groats...cuaca amat mendung, angin sgt sejuk...brrrrrr...EMB kata, kalau bernasib baik sometimes boleh tgk penguin kt sini.











Last House in Scotland







Dari John O'Groats, perjalanan diteruskan ke Aberdeen.  Mmg jauh...sbb we all kena patah balik ke Inverness, kemudian dr Inverness baru ke Aberdeen.  Dah malam kot baru sampai ke Aberdeen.  Hari yg memenatkan!



10 comments:

  1. salam PD,
    suka tengok gambar yr trip..cantik betul tempat dorang kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uumuaidan: waalaikumussalam...haah...sejuk je mata memandang, rasa segar je sepanjang trip. walaupun letih & penat tapi saja tahan mata xnak tidur sbb nk tgk pemandangan sepanjang perjalanan

      Delete
  2. Hari memenatkan but really worth it……..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ros: nak tidur pun tak jadi dlm kereta, tak nak terlepas pemandangan yg cantik ni

      Delete
  3. best best... penat pon tapi mesti best..!!! love all the photos..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mulan: kalau nk travel badan mesti dlm keadaan sihat & fit kan!

      Delete
  4. tak dapat ambik gambar Nessie...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. uncle gedek: Nessie hidup tak dpt amik gambar dia...tapi we all sempat bergambar dgn Nessie yg kena sumpah jadi batu :)

      Delete
  5. masyaallah canteknya ...takpelah dapat tengok gambar pun jasdilah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. NEKCIK: cantik kan alam ciptaan Allah! sudi2kan layan gambar kt sini ye...insyaallah ada lebih kurang 3 N3's lagi nk habiskan cerita pasal Scotland ni

      Delete