Wednesday, April 13, 2011

Rantau Panjang, Kelantan

Last mid-term break hari tu, I balik kg.  Pastu sempatlah jln2 ke Rantau Panjang, my hub nk beli baju sembahyang dia.  Byk yg dh lusuh, jadi nk cari baru 2-3 helai.  Kt kedai2 biasa mmg susah  nk cari saiz dia, kena pegi kt kedai2 yg biasa beli  ataupun kena tempah.

I hanya beli kelambu utk mak I, makanan spt cashewnut, bilis tomyam flavour & asam2 lah (my hub suka sgt mkn asam, pelikss!!!) & lain2 lagi.....pakaian, tudung2...byk jugak nampak bergantungan.  Tapi nya I mmg x berhajat dr awal nk beli jadi walau dtg gajah harimau sekalipun I takkan beli.   Kali ni, hanya follow my hub beli baju dia je.  Dia jumpa baju yg dia nak tu, kt kedai tu je yg ada saiz dia dlm byk2 kedai yg kitaorg masuk...dia angkut 3 helai sekaligus since dh ada saiz dia...susah you nk jumpa mcm ni.  Lagipun menurut tuan kedai tu, dia amik baju2 ni kt Pattani...tahu sajalah org2 sana kan...mmg berseni & kemas jahitannya.

Byk lah brg2 siam kt sini...I ada jugak mengendap kedai jual kelengkapan dapur tu...saja nk survey harga wok yg brand SUPOR tu...tapi x beli jugak sbb tgk kt Langkawi hari tu lagi murah...pastu cari wok yg stainless steel kt kedai lain, pun x nampak yg elok & berkenan di hati...jadi x beli lah!

tgh tunggu sotong kering bakar







ya ampun.....pedas giler sotong ni, next time nk mintak yg x pedas...ini pun dh mintak pedas + xpedas


  video

penat jln2 singgah kt gerai ni betul2 sebelah bus station Rantau Panjang

video


tgh tekun ceduk cili jeruk

I punya kway teow celup (kway teow sup)


Time ni mmg hujan je kt sana...org kata "nk celik mata pun x boleh".  Cuaca pun suram je...tapi ok lah jugak x panas sgt nk jln2.****berterabur sikt N3 ni...malas dh nk edit!

video

2 comments:

  1. best nya food2 itu... last trip ke RP was 2 years ago masa bro in law kawin dgn org peng kubur..

    best kan jalan2 RP..

    ReplyDelete
  2. food2 tu best...seronok menengok suasana nya...rasa mcm duduk kt siam pulak...pengkalan kubur pun ok gak, lama dh x pegi situ. x tahu mcmana rupa skrg

    ReplyDelete