Wednesday, August 29, 2012

Pokok Angkat & Kuih Lepas Raya

I ada 3 pokok angkat utk dijaga.  My friend before balik bercuti M'sia haritu ada titipkan her indoor plant, mintak I tolong siram.  Boleh jugak I beraya dgn pokok2 angkat ni...jadikan hiasan di sudut2 tertentu...hihi..

yg ni I letak kt kitchen, sbb nk kena siram tiap2 hari

dua beradik ni I letak kt ruang tamu...2 minggu sekali siram
Juga, smlm baru received parcel kuih raya from parents in law.  Dorang hantar 2 weeks before raya...faham2 ajelah kt Qatar ni, kalau bulan Ramadhan, mmg semua kerja akan jadi slow.  Kerja ada discounted hours....everyday kerja half day je.  So, mmg lambatlah sampai ke tgn we all...kalau bulan2 biasa, 2 weeks mungkin dh sampai dh...



yg lain2 semua ok kecuali container tart nenas ni pecah sikit...but still boleh mkn lagi...

4 comments:

  1. mesti rasa nak lompat2 je bila dapat parcel esp kuih raya dari malaya kan...

    i sangat takut kalo kawan mintak jaga kucing ke, pokok ke, ikan ke.. sbb i tak cermat orangnya.. hehe.. takut terlupa pon ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulan: mmg rasa nk lompat2 pun..hihi..

      kalau pokok2 ni insyaallah I boleh jaga...setakat tolong siram je pun. tapi kalau kucing, ikan atau haiwan2 yg lain mmg I x mampu jaga...(x minat!!)

      Delete
  2. hilang sikit rindu bila dapat parcel dr kampung halaman kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudipVSsenduk; terubat juga la kan...

      Delete