Tuesday, March 29, 2011

Banjir dtg lagi....

Hari ni, the hubs, the kids tak boleh pergi kerja & x boleh nk pergi skool.   Dh trapped kereta tak boleh nk keluar dh...pagi2 nebor dh sms beritahu air dh naik kt simpang tu.  Mmg kt dpn rmh I ni dekat dgn simpang & senang naik air...kalau hujan sikit tempat lain ok lagi, depan rmh dh penuh air.   

Budak2 lain I tgk berpesta air...anak2 I tak bagi sgt main air banjir ni (walaupun I kecik2 dulu pun mmg suka main air banjir, tapi dulu lain kan....).  Segala mcm benda ada...lintah la...paling takut ular air tu.  Ya Allah, mudah2an kami cepat move out from here...x sanggup rasanya nk hadapi banjir mcm ni setiap kali hujan...ini dh kali kedua banjir sejak we moved here.  Dgr budak2 dok cerita, kemungkinan air akan naik lagi pukul 3/4 ptg ni....air pasang.  Moga2 Allah lindung kami semua...

 depan rmh

video

4 comments:

  1. ha aahhh, teruk kan kali ni.. panalex pon affected.. ramai tak leh pi keje hari tu..

    ReplyDelete
  2. teruk jugak, tapi masa cuti sekolah tahun lps lagi teruk, lagi 1/2 inch nk masuk rmh...kt jln dpn rmh takat paha, kereta masuk air...

    ReplyDelete
  3. aiyoo,bnjir lg ker k ruby..takpe la nk wat camna,saba byk2..
    so,kemana arah tuju nk moved out? unisel ker..

    ReplyDelete
  4. aah....banjir lagi wanie...ikut boss la nk pindah mana pulak lepas ni, tapi mesti cari area yg x banjir

    ReplyDelete