Sunday, October 6, 2013

Work? What work?

Hari ni ada iklan kerja kosong kt sekolah utk kelas KUMON.  Kerja 2 kali seminggu dr pukul 3.00pm - 7.30 or 8.0pm, setiap Ahad & Rabu.  Kerja senang hanya mark paper utk student KUMON.  

Alamak...hati mmg nak sgt2 dah ni.  boleh mula terus petang ni, mmg diperlukan urgent.   Bila call EMB tanya dia boleh tak, dia tak lepas pulak...aduh...dia kata bukannya I tak ada duit.  Kids kt rmh pun tak selesai lagi.  I guess selagi the kids tak selesai belajar, EMB mmg tak akan bagi I kerja apa pun rasanya.  I pulak, saja nak buat part time...boleh tambah pocket money!  Lagipun bukannya kerja full time yg memerlukan komitmen lebih.  Redho ajelah...




I pun dah registered utk jadi volunteer KAFA.  I buat semua ni lillahi taala.  I rasa I perlu menyumbang sesuatu demi anak2 kita utk mereka faham agama.  I bersedia membantu bila diperlukan.  Jgn risau utk ini, tiada bantahan dr EMB tercinta.  Beliau membenarkan isteri beliau melibatkan diri dlm kerja2 amal begini.  

2 comments:

  1. SAlam,
    Join charity community banyak cabaran,sabarlah,inshallah satu hari your time will come..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yana: waalaikumussalam. thanks a lot...

      Delete