Monday, September 3, 2012

Bihun Sup "Tahan Tuak"

Why "tahan tuak"??  Because.....terlalu pedas terpaksa tahan tuak (pronounciation sila ikut slang org utagha ye...) jenuh berkipas mulut kepedasan!.  I rasa it's because of the sambal cili tu yg buat dia pedas sgt.  Hmmm...chilli powder yg beli kt sini, mmg power pedasnya.  Next time, chilli powder mesti ada dlm listings brg2 yg nk dibawa dr Malaysia.  

Bihun sup ni I cuba nk dptkan rasa mcm bihun sup Pak Ali Cenderawasih, Kuantan.  Tapi still x dpt rasa mcm tu...masih byk lagi nk kena improve ni.  Ok, resepinya I amik kt sini.  

bihun sup utara & aksesorinya...cili kampong jeruk yg dibekalkan oleh mak...pun power jugak pedasnya.  x padan dgn kecik!

4 comments:

  1. tajuk suspen sgt,igtka tgk tok arab mana yg tahan tuak tadi..

    ReplyDelete
  2. ingatkan tuak(nira)...hihi
    sure pedas sungguh tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. pedas sungguh kak, EMB yg suka & thn mkn pedas pun sampai berair hidung dia!

      Delete