Friday, January 13, 2012

Ice Hockey

Best jugak tgk mat saleh lawan ice hockey kt Villaggio.  Last week, on Friday I dtg pun ada dorang lawan jugak.  I saja je, lepak kt tepi ice skating rink tu sementara tunggu EMB solat Jumaat.  Kids xde lah bosan sgt menunggu kalau ada sesuatu yg menarik perhatian mereka utk ditonton....I beli snacks...mineral water, then lepak kt situ sambil tgk org lawan ice hockey,  bersejuk-sejukan kt tepi rink tu.  Next week pun I nk dtg lagi sini...syok pulak tgk ice hockey punya match.

video

I ada bought some fruits & vege masa kt carrefour tadi.  Ini senarai harganya (just utk panduan harga):
1.  Kiwi fruits - QR6.50/kg (RM5.60/kg), I beli  6 biji QR4.26 (RM3.66)
2.  Avocado - QR11.00/kg (RM9.50/kg), I beli 2 biji  QR3.59 (RM3.09)
3.  Fuji Apple (medium) - QR5.50/kg (RM4.73)  I beli 6 biji QR7.36 (RM6.33)
4.  Round White Cabbage (kobis bulat) - QR0.75/kg (RM0.65) I beli sebiji (berat & besar jugak) QR1.05 (RM0.90)

**harga RM tu I dh convert dr QR

7 comments:

  1. Salam Yong,

    Hmm murah2 jugak barang diorang ya. Hah ingatkan ada snow kat sana!

    ReplyDelete
  2. mahal ke murah buah2an & sayuran kat kat kat sana berbanding kat m'sia?

    ReplyDelete
  3. waalaikumussalam k halima,
    rasanya yg paling murah kobis la....terkejut jugak bila tgk harga. kalau kt kerteh dulu, sebelah kobis tu pun x dpt harga RM1.00. tgk jenis brg jugak kak, ada yg kt m'sia mahal, kt sini murah. kt sini murah, kt m'sia mahal.

    k kasihredha,
    ada yg mahal ada yg murah kak, terutama kalau barang atau makanan yg diimport jauh. Qatar x byk produce barangan sendiri & org kata kt sini makanan & pakaian mahal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga brg2 kt sana x der la mahal sgt kan..
      next week bole la ajak ank2 join sekali ice hockey tu..

      Delete
    2. wanie, tgk brg jenis apa. ada yg mahal, ada yg murah. tgk aje boleh la ice hockey...kerna budak2 ni mana pernah jejak ice skating rink pun seumur hidup mereka!

      Delete
  4. kat sana banyak interesting places kan.. takde boring nya tu.. explore habis2..

    waahh, ada murah jgk barang2 kat sana kan.. hhhmm, sini malas nak caya pasar tani, sbb sokmo tak caya satu beg plastik sayur belas ringgit.. baik pi giant/tmc atau supermarket.. sah2 harga dah ada..

    musim banjir teringat rumah u naik air..

    ReplyDelete
  5. Mulan: sini ada byk interesting places. yg penting, sini x boring mcm kt kemasik! Qatar ni kecik je, bolehlah nnti explore habis2. Bila u nk dtg visit I???

    haah, murah jugak sesetengah brg tu. I dulu pun, kalau nk beli sayur pergi giant/L-Mart je. L-Mart ok, sayur2 dia fresh jugak. Kalau kt pasar tani/pasar malam mcm u ckp lah, mcm x munasabah je harga dia tu.

    errr....kemasik banjir ke?? nasib dh cabut awal2....

    ReplyDelete