Tuesday, November 1, 2011

Burung apakah ini?

Burung ini tlh singgah melawat rumah kami pagi ni.  I x tahu exactly burung apa ni tapi if I'm not mistaken mcm burung kenyalang (hornbill) sbb paruh dia yg besar gedabak tu.  Ada 4 ekor semua tapi hanya 3 ekor yg I sempat snap....bila I dtg dekat nk snap lagi terus dorang lari & terbang....



video

7 comments:

  1. nmpk mcam hornbill la..tp x tau la kot2 ada spesis yg lebih kurang ke.

    ReplyDelete
  2. k ruby rasa pun mcm hornbill jugak...

    ReplyDelete
  3. ha ahh... memang terkadang ada kat kerteh.. maybe sebab tepi gunung, tepi laut... mcm hornbill kan..

    ReplyDelete
  4. Mulan, kt rmh I ni mcm2 haiwan boleh tgk...burung yg pelik2...kadang2 ketam nipah pun boleh sesat masuk dlm rmh...nnti I nk jemput you dtg rmh...

    ReplyDelete
  5. Memang hornbill tu.
    Tapi sangat senak perut ketawa kejap tadi sebab first time dengar orang bahasakan burung dengan 'DORANG'! muahahaha)) Jangan marghaaah arr! =))

    ReplyDelete
  6. dari mana datangnya burung2 ni agaknya ye.. :)

    ReplyDelete
  7. Lili: I sedar tu..., tapi I saja kan nk jugak letak "dorang" kt burung tu....ngeee...I x marah pun tapi happy sbb perkataan "dorang" utk burung tu mampu buat you ketawa sampai senak perut!

    k kasihredha: ntahlah dtg dr mana. area rmh I ni dekat dgn pantai/laut/paya...sesuai utk burung2 ni singgah bermain2..

    ReplyDelete